Vijesti

CD Projekt: “Mikrotransakcijama nema mjesta u SP igrama”

Posljednjih 15 godina mikrotransakcije su postale nezaobilazno sredstvo monetizacije u igrama, a ovih dana na mala vrata vraća se i u SP naslove (gledamo tebe Dragon’s Dogma 2). S druge strane, jedan europski developer i izdavač snažno se postavio i nastavlja se postavljati protiv tog trenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je, naravno, CD Projekt, poljska kompanija čiji čelnici nastavljaju pogađati onaj ugodni živac igrača diljem svijeta. Dok je najveći dio tima već dovršio tranziciju ka razvoju novog The Witchera, koji je sada u punoj produkciji, CD Projekt potvrdio je svoje stajalište o mikrotransakcijama. I to ljudima koji takav stav najmanje žele čuti – investitorima.

“Mikrotransakcijama ne vidimo mjesto u igrama za jednog igrača”, ulagačima je poručio financijski direktor Piotr Nielubowicz. Međutim, dodaje, ne isključuje ih u nekim drugim naslovima, poput multiplayer projekata.

CD Projekt sada nije bio spreman pričati o multiplayer projektima u razvoju, ali od ranije znamo kako jedan od njih nije otkazani MP produžetak za Cyberpunk 2077 MP. S druge strane, znamo za online Witcher projekt kodnog imena Sirius na kojem radio novi studio The Molasses Flood.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano