Vijesti

Dioničari odobrili prodaju Activisiona, ali nije gotovo, slijedi najveći izazov za Microsoft

Kao što se i očekivalo, dioničari su premoćno izglasovali prodaju Activision Blizzarda Microsoftu. Čak 98% dioničara glasalo je za prodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Glasovanje dioničara potvrđuje naše zajedničko uvjerenje da ćemo, u kombinaciji s Microsoftom, biti u još boljoj poziciji stvarati bolji sadržaj”, poručio je CEO Bobby Kotick, ujedno i jedan od najvećih dioničara, a kojeg se Microsoft još uvijek nije riješio unatoč brojnim skandalima.

Međutim, akvizicija još nije riješena. Čitavu stvar treba odobriti Savezna trgovinska komisija SAD-a (FTC) koja tek treba odlučiti hoće li preuzimanje poremetiti pravedno tržišno natjecanje. Prošlog mjeseca neki senatori javno su obznanili bojazan da će poremetiti tržišno natjecanje te tako stavili pritisak na komisiju. Komisiju koju vodi žena koja nema problema stopirati gigantske akvizicije.

FTC već ranije stopirao prodaju ARM-a Nvidiji

Ta žena zove se Lina Khan, a kako piše Bloomberg, ona već neko vrijeme zagovara striktniji pristup u revizijama. Upravo pod njezinim vodstvom nije odobrena prodaja ARM-a Nvidiji u vrijednosti 40 milijardi dolara.

Da akvizicija nije gotova stvar smatraju i sami ulagači. Kako objašnjava Bloomberg, pokazatelj toga je cijena dionice koja je u ovom trenutku čak 25% manja od dogovorene cijene otkupa, što indicira kako ulagači nisu sasvim uvjereni da će se otkup zatvoriti kako je planirano. Odnos stvarne cijene dionica i dogovorene je znatno nepovoljniji od svih drugih velikih akvizicija, uključujući i Elon Muskovu kupovinu Twittera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano