Vijesti

Dobili smo prvi gameplay prikaz XCOM-ovskih Marvelovih Midnigh Sunsa

Prošlog tjedna na Gamescomu Firaxis je otkrio Marvel verziju XCOM-a, a sada je po prvi puta otkriven i gameplay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako ste fan Marvela, RPG-a i taktičkih igara, Midnight Sun će vam približiti vaše omiljene likove na način kako to dosad nije viđeno”, tvrdi kreativni direktor Jake Solomon.

Smješten na tamnu stranu Marvelovog univerzuma stvarate sami svog lika imena Hunter. Hunter je Lilithin napušteni potomak, legendarni heroj koji je poznat kao jedini koji može poraziti Lilith i njezine demone. Avengersi ga/ju bude iz stoljetnog sna samo za ovu prigodu. Shvatili ste, Hunter može biti muško ili žensko, ovisno što odaberete, jer ipak je ovo RPG.

Hunter se bori zajedno s poznatim nam Marvelovim herojima i Avengersima u borbi na poteze koja će vam biti poznata ako ste igrali XCOM igre, ali uz twist.

Ako vam XCOM nije bio dovoljno random

A to su kartice sa sposobnostima heroja koje će se prije svake borbe izmiješati ispočetka. Dakle, prije borbe nećete znati točno na čemu ste i potrebna je prilagodba na dodijeljene vam sposobnosti i mogućnosti. Što može biti dobro koliko i loše. Ako ikada čujete fana XCOM serijala da se žali na nešto, to je onda taj random element kada nikad ne znate na čemu ste.

Primjerice, 99% mogućnosti za hit često se pretvori u promašaj i može kompletno promijeniti odnos snaga, a u Marvel’s Midnight Sunsu taj random efekt bit će uključen već na samom startu.

Izvan borbe družit ćete se s drugim herojima u jednoj vrsti lobbyja i razvijati njihove sposobnosti. Iz Firaxisa tvrde da se radi o bitnom elementu igre, budući da ćete željeti da se neki heroji slažu jedni s drugima što će dovesti do boljeg nadopunjavanja na bojištu.

Za bolji pregled gameplaya bacite oko na 6-minutni gameplay prikaz s IGN-ovog kanala. Marvel’s Midnight Suns igramo negdje u ožujku 2022. godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano