Vijesti

Dock za novi Switch OLED podržava 4K

Unatoč tome što Nintendo uporno demantira glasine o novom next-gen Switchu, sada smo dobili možda i još jedan dokaz da on zaista postoji u nekom obliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nova verzija Switcha s većim OLED ekranom ima i novi dock. Nintendo isporučuje 2.0 kabel sposoban za 4K reprodukciju, a sada je otkriveno kako se unutra nalazi novi Realtekov čip koji se inače izrađuje za reprodukciju 4K UHD rezolucije. Isti taj čip je spomenut početkom ove godine kada smo prenosili postojanje hardvera kodnog imena Aula (što je Nintendo također demantirao).

https://twitter.com/KawlunDram/status/1447617153297960960

Dakle, novi Nintendov dock definitivno podržava 4K izlaz, a sada još samo nedostaje hardver koji će izvoditi igre s boljim performansama. A on će izaći kad-tad. Možda već dogodine. Novi Switch tako će, sigurni smo, biti kompatibilan s novim dockom. Svima je jasno da standardni Switch, bio on OLED ili s običnim ekranom, nije sposoban izvoditi igre u išta više od 1080p.

Inače, ugledni Bloomberg prošli mjesec je pisao kako novi, next-gen Switch već imaju developeri diljem svijeta. Njih najmanje 11 potvrdilo je to Bloombergovim novinarima, međutim, Nintendo i dalje demantira njegovo postojanje. Što je i logično, bilo kakva potvrda razvoja novog Switcha ugrozila bi prodaju nove OLED izvedbe.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano