Vijesti

EA će blokirati Ultimate Team u nekim zemljama

Izgleda da je velika parnica koju je Electronic Arts u Nizozemskoj izgubio na račun kockanja s FIFA Ultimate Team paketićima urodila plodom. Ali ne na način koji biste možda očekivali.

Nizozemska je uspjela izjednačiti paketiće s nasumičnim dobitcima i kockanje, stoga je Electronic Arts prinuđen plaćati ogromne kazne. EA tako Nizozemskoj mora svaki tjedan plaćati 500 tisuća eura kazne sve dok ne ukloni kockanje iz Ultimate Teama.

Umjesto da ukloni ili poboljša sistem nasumičnih paketića, izgleda da se Electronic Arts odlučio samo blokirati Ultimate Team u državama koje donose odluke protiv kockanja. Otkrila je to linija koda iz najnovije nadogradnje u FIFA 21.

EA će blokirati igranje Ultimate Teama putem IP adrese, a gotovo sigurno će s tom praksom krenuti prvo u Nizozemskoj. Vjerojatno već ovih dana. Tako će tamošnji igrači dobiti poruku kako mode nije dostupan zbog zahtjeva tamošnjih vlasti.

I to je potez na koji se zasad odlučio Electronic Arts. Nekako će se odreći prihoda s nizozemskog tržišta i to je s poslovne strane skvakako razumljiva odluka. EA definitivno nema razloga odlučiti gubiti novac sve dok ostala veća tržišta poput Njemačke, Velike Britanije, Francuske i drugih ne donesu slične odluke kao što je to napravila Nizozemska.

Jedno je sigurno. Electronic Arts neće moći još dugo ovako, a korijenite promjene u Ultimate Teamu postat će nužne. Možda već s FIFA-om 22.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close