Vijesti

EA je dokazao da ne namješta utakmice u FIFA Ultimate Teamu

Krajem prošle godine pisali smo o još jednoj tužbi protiv Electronic Artsa zbog FIFA-e. Troje tužitelja bili su uvjereni kako EA u FIFA-i koristi tzv. Dynamic Difficulty patent kojeg je EA registrirao za neke druge igre, a koji bi u FIFA-i mjenjao težinu ovisno o stanju na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelji Jason Zajonc, Danyael Williams i Pranko Lozano bili su uvjereni, kao i mnogi drugi igrači, da EA to radi u FIFA-i kako bi izvukao još više novca za mikrotransakcije. “Obmanjuju nas”, tvrdio je trojac, ali i mnogi drugi igrači koji su neobjašnjivo gubili mečeve online.

Electronic Arts danas je plasirao izjavu u kojoj tvrdi da su tužitelji povukli tužbu nakon što su ih njihovi inženjeri uvjerili da patent dinamične promjene težine nije implementiran u Ultimate Team mode.

Kako kažu, tužiteljima su omogućili detaljan uvid u tehnologiju koja pokreće Ultimate Team, omogućili su im neometan kontakt s developerima i inženjerima, a tužitelji su zatim povukli tužbu.

“I dok zaista posjedujemo patent za dinamičku prilagodbu težine, takvu tehnologiju nikad nismo koristili u FIFA-i, Maddenu ili NHL-u ili u bilo kojem online modeu neke druge naše igre i nikad je nećemo koristiti”, tvrdi EA.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano