Vijesti

U SAD-u pokrenuta još jedna tužba protiv EA: “Namjerno namještaju utakmice”

Electronic Artsu nikako ne ide dobro ovih dana. Nakon što ih je sud u Nizozemskoj papreno kaznio zbog kockanja s paketićima u Ultimate Teamu, u SAD-u je pokrenuta tužba zbog navodnog lažiranja utakmica u FIFA-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine smo pisali o patentu koji je prijavio Electronic Arts, a koji detaljno opisuje način na koji mogu balansirati težinu tokom nogometnog meča ili utrke ovisno o kvaliteti igrača. Čitavi sistem Dynamic Difficulty Adjustment prati i podređuje se statistikama igrača, te je zatim sposoban povećati izazov, odnosno u prijevodu – pojačati protivničke igrače da igraju bolje ili vozače da voze brže.

EA je naknadno otkrio kako opisani sistem ipak ne koristi u FIFA-i, međutim, tužba podignuta na sudu u Kaliforniji je dokaz da neki nemaju povjerenja u EA.

Tužitelji Jason Zajonc, Danyael Williams i Pranko Lozano (zapamtite ta imena) tvrde da EA koristi takav ili sličan sistem kako bi uvjerio igrače da su njihove momčadi u FIFA, NHL i NFL igrama slabije nego što jesu, što na kraju rezultira povećanom kupovinom Ultimate Team paketića u svim igrama. Sporno je to što EA navodno tajno koristi sistem i tako obmanjuje igrače, a tužitelji vjeruju i da EA laže kada čitavu stvar demantira.

Iz Electronic Artsa za GamesIndustry.biz odbacuju sve optužbe. “Vjerujemo kako su tvrdnje neutemeljene i neargumentirane te ćemo se obraniti na sudu.”

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano