Vijesti

EA se ispričao zbog krađe FIFA accountova, kažu da će poboljšati sigurnost

Prošli tjedan obilježilo je hakiranje FIFA računa najboljih 100 FUT igrača današnjice. Odnosno, bolje rečeno, računi nisu hakirani, već ih je korisnička podrška Electronic Artsa doslovno poklanjala upornim trolovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uporni trolovi uspješno su uvjeravali EA-ove agente kako su upravo oni vlasnici računa, iako nisu imali pristup emailu ili mobitelu. Agenti, kojima se očito nije dalo provjeravati stvarni identitet, zatim bi resetirali sigurnosne postavke i omogućili logiranje trolovima. Trolovi/hakeri bi u samo nekoliko minuta ispraznili sav sadržaj s računa, a EA ih je odbijao vratiti.

Pokradeno “manje od 50” top 100 igrača

EA se sada obratio novim priopćenjem u kojem tvrdi kako je oštećeno manje od 50 računa. “Koristeći prijetnje i druge metode socijalnog inženjeringa, pojedinci su zlonamjerno iskorištavali ljudsku pogrešku naših agenata kako bi zaobišli dvostruku autentifikaciju te dobili pristup računima drugih igrača”, objasnio je EA.

Obećali su vratiti račune i njihov sadržaj originalnim vlasnicima, koji su ujedno i zamoljeni da budu strpljivi nekoliko dana. Kako se takve stvari u budućnosti nebi ponavljale, njihovi agenti pohađat će dodatne treninge, a developeri će dodati nove korake koji će se morati zadovoljiti prilikom verifikacije vlasništva računa.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano