Vijesti

EA uklanja ruske klubove i reprezentaciju iz FIFA-e

U znak solidarnosti ljudi diljem svijeta zahtijevaju uklanjanje svega ruskog iz svih zabavnih proizvoda te pozivaju na dodatnu izolaciju Rusije uslijed invazije na Ukrajinu. Fanovi FIFA-e bili su posebno glasni, što je, izgleda, navelo Electronic Arts na reakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“EA Sports stoji u solidarnosti s ljudima u Ukrajini te poput mnogih drugih diljem svijeta poziva na mir”, započeli su izlaganje.

“U skladu s našim partnerima u FIFA-i i UEFA-i pokrenuli smo prcese kako bismo uklonili rusku reprezentaciju i ruske klubove iz naših igara”, najavili su. FIFA 22, mobilna i online verzije FIFA-e jako skoro ostat će bez ruskih klubova i reprezentacije.

Ujedno, EA se nije odlučio ukloniti ruske igrače iz drugih europskih liga. Dakle, Golovin ostaje u Monacu, Miranchuk u Atalanti, Chalov u Baselu, a ostali vrijedniji ruski igrači ionako su većinom u ruskim klubovima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano