Vijesti

FPS tvoraca LoL-a dobio je ime Valorant i prvi gameplay prikaz

Ranije prošle godine smo pričali o novom velikom projetku Riot Gamesa kodnog imena Project Ares. Iz Riota su obećali kompetitivni FPS namijenjen velikom broju ljudi, a građenom na principima League of Legendsa – jedne od najpopularnijih igara svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riotov FPS Valorant dobio je svoje ime i službenu stranicu. Valorant je kreiran u bliskom kontaktu s najboljim igračima Overwatcha i Counter Strikea, a po našem sudu Valorant je upravo mješavina tih dviju igara. Geometrija tekstura i napucavanje vuču na Counter Strike, dok su iz Overwarcha preuzete specijalne moći.

Radi se o 5 na 5 pucačini u koji je veliki naglasak postavljen na lakoću izvedbe i kvalitetu mrežnog igranja. Valorant grafički ne izgleda kao najbolja igra svih vremena, ali Riot je objasnio kako je to planski napravljeno kako bi se omogućilo igračima koji imaju računala stara i preko 10 godina da igraju na pristojnim detaljima u barem 30 FPS-a. Naravno, igrači na modernijim računalima bez problema će potezati do maksimalnih 144 FPS-a.

Valorant je u razvoju već godinama, a jasno nam je i zašto (osim ako Riot ne laže) kada se tvrdi kako je veliki fokus postavljen na mrežnu izvedbu, odnosno netcode kojim su developeri navodno “opsjednuti”. Stoga bi napucavanje trebalo biti iznimno precizno i fluidno, a koliko je to istina isprobat ćemo tek kasnije ove godine.

Nama to sve skupa zasad izgleda prilično dobro. Ako Riot može napraviti nešto dobro, onda je to definitivno uzeti najpopularnije igre današnjice i “poglupiti” ih toliko da svima budu pristupačne i zanimljive. Hoće li dijete Overwatcha i Counter Strikea pokupiti sve odlike iz dobrih gena, ili će u procesu nastati neka očajna retardacija?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano