Vijesti

Glavni lik u Assassin’s Creed Odyssey trebao je biti žensko, ali Ubisoft je rekao “ne može”

Čekao sam dvije godine da nimalo originalno iskoristim Vojkovo “ne može” i evo, konačno dočekao. Konačno smo svi skupa i dočekali da nakon odlaska kreativnog direktora s Assassin’s Creed Valhalle Ashrafa Ismaila, koji je imao ljubavnu aferu s poznatom Twitch streamericom, na površinu izađe prljavi veš.

Nakon iznad spomenutog skandala u Ubisoftu javilo se na desetke ljudi s tvrdnjama da su na ovaj ili onaj način doživjeli seksualno napastovanje u kompaniji, pa si je najpoznatiji istraživački novinar Jason Schreier zadao poseban zadatak iskopati što je više “prljavog” moguće. I eto, nakon tek nekoliko tjedana stigli su prvi rezultati. Ubisoft je, navodno, pravi mali kupleraj.

Kako je za svoj Bloomberg otkrio, Schreieru se javilo preko 40 što bivših što sadašnjih Ubisoftovih zaposlenika, većinom žena, a Ubisoft je skandale unutar kompanije rješavao tako da bi zaposlenicima ponudio gift karticu za šutnju. Međutim, koliko se može iščitati, skandali ne idu do samog vrha inače obiteljske kompanije osnovane od strane petorice braće koji i dalje zajedno vode kampanju.

Između poslovnih sastanaka vođenih u striptiz klubovima i pipanja na božićnim zabavama mi bismo se ipak fokusirali na one nama bitnije stvari. Što se pobogu dogodilo s Assassin’s Creed Odysseyom?

Mijenjaj čitavu igru

Kako je jedan od izvora iz studija u Quebecu javio, team je želio ispričati priču o Kassandri, ženskom liku. Dakle, izbor između muškog i ženskog lika nikada nije bio u planu sve dok se u priču nisu umiješali direktori iz Ubisofta. Tvrdili su da igrači ne žele igrati s ženskim likovima, pa je napravljen kompromis utoliko što će se ponuditi opcija igranja s muškim i ženskim likom. Tako je nastao Alexios, a opcija odabira spola glavnog lika ostat će i u nadolazećoj Valhalli.

Tako su kreatori Odysseyja u relativno kratkom vremenu trebali promijeniti čitavi koncept igre što se osjetilo i na naraciji, iako se radi o relativno dobro prihvaćenoj Assassin’s Creed igri. Valhalli će tako preostati koncept nastao na seksističkim stavovima, a Ubisoft čeka, kako je obećano, detaljna rekonstrukcija koja će osigurati zdravije radne uvjete.

Podrži FFA

Iza FFA stoji mala, ali strastvena grupa gamera. Kako bismo bili što aktualniji i održavali najaktivniji gaming forum na ovim prostorima, ulažemo vlastito slobodno vrijeme i novac. Ako smatrate da to zaslužujemo i ako ste u mogućnosti, možete nas podržati novčanim prilogom. Sa svakom kunom bit ćemo još bolji, a zauzvrat nudimo pogodnosti poput uklanjanja reklama s portala i unikatnih bedževa pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close