Google želi zaustaviti propadanje Stadie iznajmljivanjem tehnologije

Kada smo jučer na forumu diskutirali o liku i djelu Phila Spencera, načitali smo se komentara poput “lako njemu s tolikim novcem”, ali da nije baš tako pokazuje Googleova Stadia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč odličnoj tehnologiji, možda i najboljoj u industriji za streamanje igara, Stadia se nije uspjela nametnuti. Razlog, rekli bismo, leži prvenstveno u manjku vizije i koherentne politike. Tako su Googleovi čelnici prošle godine odlučili zatvoriti vlastite studije za razvoj igara i koncentrirati se samo na third-party, što, na njihovu žalost, nije donijelo pozitivan pomak.

Pregovarao i s Bungiejem

Kako javlja Business Insider, plan čelnika Googlea je sada prodavati i iznajmljivati tehnologiju drugima. Iako se još uvijek ne planira gašenje Stadie, Google smatra kako je potencijal tehnologije nedovoljno iskorišten, te je previše uloženo u njen razvoj da se gubi novac.

Kako se saznaje, Google je već pregovarao s izdavačima poput Bungieja i Capcoma. Google nudi tehnologiju, klijent stavi svoje ime na nju i koristi je za vlastite potrebe. Capcom bi, primjerice, igračima nudio igranje demoa prije kupnje igara.

Zanimljivo, Business Insider spominje navodne pregovore Googlea i Bungieja. Bungie je, navodno, navodno želio podignuti vlastitu streaming platformu. Google bi dao tehnologiju, a Bungie bi radio sve ostalo. Navodno su pregovori dogurali daleko, međutim, ne zna se što će biti od svega toga sada kada je Sony kupio Bungie za 3,6 milijardi dolara.