Vijesti

Half-Life: Alyx je dovršen, a u nekim djelovima je toliko strašan da ga developer nije mogao igrati

Jučer su se na Redditu javili developeri iz Valvea koji rade na Half-Life: Alyx VR igri, a odgovarali su na brojna pitanja fanova povezana s nadolazećom igrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije od svega je – Alyx je dovršen i spreman je za izlazak u ožujku kada je, zasad okvirno, postavljen datum izlaska. Preostalo je tek poliranje završne scene, a tu je i nešto bugova koji su i očekivani u ovom stupnju razvoja koji “ide prema planu”.

Za vas smo izdvojili neke od najzanimljivijih odgovora

Sva oružja su dizajnirana da se koriste jednom rukom. Tako možemo istovremeno baratati s dvoje oružja, ali možemo koristiti i samo jedno uz smirivanje istog s drugom rukom. Jednu ruku ćemo često koristiti za interakciju sa svijetom, kretanje, korištenje gravity rukavice, baterije…

Ruke, osim šaka, su nevidljive jer su kroz dojmove testera zaključili kako ih oni uopće ne doživljavaju i samo zaklanjaju scenu. Kako bilo, ruke se ne vide, ali su tu i osjećaju se, pa ćemo primjerice ladice zatvarati laktovima i slično.

Jedan od developera koji je testirao igru rekao je da su horor elementi snažni, pa on primjerice nije mogao kod testiranja podnositi dijelove igre s headcrabsima koji su mu prestrašni.

Dugo vremena se špekuliralo da je glavni pisac na Half Life igrama Marc Laidlaw se rastao s Valveom u lošim odnosima, ali to je jučer demantirano. Laidlaw ne radi direktno na Alyxu, ali je u konstantnoj komunikaciji s ostalim piscima, pa tako za njega kažu da na jedan njihov mail on odgovara s 40 svojih. Što govori sve samo po sebi.

Ovo su nama najzanimljiviji odgovori, dok je većina ostalih pitanja usmjerena na tehničke stavke, pokretače i slično. Ako vas to zanima, preporučamo da bacite oko na Reddit.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano