Vijesti

Halo Infinite sigurno izlazi ove godine, ali bez kooperativne kampanje i Forgea

Halo Infinite obilježile su poteškoće u razvoju, ali Microsoft nas već neko vrijeme uvjerava kako će on ipak izaći do kraja ove godine. To su ponovno potvrdili developeri iz 343 Industriesa, ali još uvijek nismo dobili konkretni datum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dobili smo konkretne informacije o sadržaju koji će biti dostupan od prvog dana. To će sigurno biti kampanja i to će sigurno biti multiplayer s gomilom modeova. Ali, nažalost, developeri neće uspjeti završiti dvije komponente koje su bitne vjernim fanovima – co-op za kampanju i Forge mode za dizajniranje novih mapa.

I dok za Forge možemo shvatiti razloge, jer navodno će on u Infiniteu biti nikada kompleksniji (govori se čak i o mogućnosti kreacije vlastitih modeova), nedostatak kooperativne kampanje je veliki minus. Kooperativni način igranja kampanje za mnoge je bio jedini i omiljeni način igranja.

Ovo im nije prvi put

Developeri tvrde kako će kooperativna kampanja doći u drugoj sezoni, a Forge u trećoj sezoni. Već je potvrđeno kako će jedna sezona Infinitea trajati 3 mjeseca, pa ako Infinite zaista izađe negdje u 11. mjesecu ove godine, kooperativno ćemo ga moći odigrati najranije u 2. mj. 2022., a Forge će doći negdje prije ljeta. I to ako sve bude teklo po planu. A to je s 343 Industriesom rijetko slučaj.

Podsjećamo, radi se o igri koja je trebala biti launch naslov još prošle godine. Kada odgoda od godine dana i dalje nije dovoljna da se dovrše neki od stupova serijala, preostaje nam zapitati se zašto Microsoft još uvijek dopušta 343 Industriesu voditi njihov najpoznatiji IP. O ugledu studija dovoljno govori to da su slične poteškoće imali i s Halo 4 i 5 koji su također izlazili okrljašteni, a o Master Chief kolekciji i multiplayeru koji je bio neigriv pola godine nakon izlaska besmisleno je uopće pisati.

Igra

Povezano