Vijesti

Hoće li i FIFA 22 biti besplatna?

Jedan tvit dovoljan je da se pokrene lavina glasina poput ove iz naslova. Popularni FIFA tviteraš servirao je znakovitu poruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Twitter račun Donk prvenstveno se bavi FIFA Ultimate Team glasinama, prati ga 50 tisuća ljudi i poprilično je popularan u zajednici FIFA igrača. Ekipa iza accounta redovito leaka novosti iz FUT-a i modeova poput karijere, a sada se čini da imaju informacijama o EA-ovim planovima za FIFA-u 22. Ili barem o jednom djelu nove FIFA-e.

“Besplatan za igranje i otvoren između platformi”, kaže Donk za FIFA-u 23 (23 se kasnije ispostavio kao tipfeler, mislio je na 22), što je glasina koja stiže samo nekoliko dana poslije odluke Konamija da novi PES preimenuje u eFootball i učini ga F2P igrom.

Hoće li FIFA 22 biti besplatna? Neće. Uostalom, već su krenule prednarudžbe. EA svake godine ima minimalnih 15 milijuna kupaca koji će novu FIFA-u kupiti bez obzira kakve velike ili male novine se uvedu u igru. Međutim, jedan Ultimate Team kao mode besplatan za igranje čini nam se kao sasvim logičan potez.

To posebno vrijedi nakon Konamijevog poteza, ali i trend kretanja evolucije gaming industrije je takav. Da “to” funkcionira najbolje je pokazao Activision s besplatnim Warzoneom koji obara sve rekorde, a Ultimate Team mogao bi biti EA-ov Warzone. Pa i puno više od toga.

Sigurni smo kako u Electronic Artsu u najmanju ruku razmišljaju o F2P modalitetu. Donijelo bi im to barem 30-ak milijuna mjesečno aktivnih igrača na svim platformama i gomilu novca od mikrotransakcija…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano