Nakon reakcije igrača, odustalo se od NFT-ova u Stalkeru 2

AŽURIRANJE VIJESTI, 17. 12.
Nakon negativnih reakcija igrača, developeri iz GSC Game World odustali su od implementacije NFT-ova. “Interes fanova i igrača su nam glavni prioritet”, poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ORIGINALNA VIJEST
STALKER 2: Heart of Chernobyl dosad nije griješio. Prikazi su bili neprikosnoveni, odizali su atmosferom i developeri sami po sebi imaju brdo kredita po igrača, međutim, stigli smo do prve kontroverze.

Developeri iz GSC Game Worlda najavili su uvođenje NFT-a koji neće utjecati na gameplay i koji će biti potpuno opcionalan, na što su igrači burno odreagirali. Komentarima dominiraju burne reakcije, prijeti se piratiziranjem, otkazivanjem preordera i ostalim uobičajenim demonstracijama.

NFT-ovi u kozmetičkom obliku

Kako će se NFT manifesirati u STALKERU 2? Za početak, trojica sretnika moći će na aukciji kupiti svoje mjesto u igri kao NPC. Tako postaju njihovi stvarni i jedini vlasnici, što će kasnije moći i preprodati, međutim, pitanje je tko će poželjeti kupiti takvo nešto, budući da će NPC u konačnici biti predefiniran imenom i licem kupca. Dodatno plaćanje za remodeliranje nije loša ideja.

Prihodi od aukcije idu u humanitarne svrhe, ali profit developerima ostvarit će naredni tokeni. U veljači će na aukcije tako postaviti objekte iz igre, naglašavaju kako su oni kozmetičke prirode, što je otprilike i Ubisoftova ideja s Ghost Recon Breakpointom, a koju su igrači također pokopali dislajkovima na Youtubeu.

STALKER 2: Heart of Chernobyl izlazi 28. 4. iduće godine na PC-ju i Xbox Series X/S, a od prvog dana bit će dostupan za igranje svim Game Pass pretplatnicima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS