Vijesti

Je li Sony u novom promo spotu za PS5 otkrio Uncharted 5? Tko je misteriozna djevojka?

S Live from PS5 promotivnim spotom Sony je krenuo u novu kampanju putem koje potencijalnim kupcima nastoji ukazati na to da su PlayStation 5 konzole sada dostupnije zajedno s brojnim ekskluzivama. Pritom se u live-action formi prikazuju God of War Ragnarok, Spider-Man 2, Gran Turismo 7, Returnal, Ratchet & Clank, ali i jedna misteriozna igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz tri kadra ukupno kraća od dvije sekunde prikazuje se mlada djevojka koja s bakljom korača špiljom do tajanstvenog drevnog objekta. Vuče na Uncharted, ali to nije Nathan Drake. Nisu ni Chloe ni Nadine iz The Lost Legacyja. Tko je onda? Ako niste igrali Uncharted 4, onda nemojte ići dalje zbog spoilera.

Lara Croft sigurno nije, ali mogla bi to biti Cassie, kćer Nathana i Elene koju upoznajemo i na kratko upravljamo s njom na koncu Uncharteda 4. Pojava Cassie Drake u skladu je s glasinama koje se povlače već nekoliko godina, a koje navode upravo nju kao heroinu reboota Uncharteda.

Glasina da na novom Unchartedu radi SIE Bend studio (Days Gone, Syphon Filter) stara je već najmanje dvije godine. Ona ima smisla utoliko što je isti studio radio i na jedinom Unchartedu koji možda niste igrali – Golden Abyss za PlayStation Vitu. Naughty Dog spominje se kao studio koji mu pruža podršku, međutim, Neil Drucmkann je prije nekoliko dana izričito dao do znanja da je Naughty Dog u kontekstu lead studija završio s Unchartedom.

“Uncharted je bio nevjerojatno uspješan, Uncharted 4 je jedna od najprodavanijih igara uopće, ali Sony nam je dopustio staviti točku na priču, reći da smo gotovi i nastaviti dalje”, izjavio je Druckmann, predsjednik Naughty Doga i kreativni direktor četvorke.

Uncharted 4 prodan je u preko 16 milijuna primjeraka, Uncharted film približio se zaradi od pola milijarde dolara i to je nešto čega se nitko nebi odrekao. S takvim rezultatima, vjerujete li da bi Sony ili bilo tko drugi napustio pobjedničku franšizu? Logika nalaže da je jedino pitanje tko radi na novom Unchartedu, a ne hoće li ga uopće i biti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra