Vijesti

Kreator igre The Day Before zatvara vrata 4 dana nakon izlaska

The Day Before dobio je kulminaciju koju smo svi nekako očekivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još od prve najave i onog trailera za kojeg nitko nije vjerovao da je istinit, pa preko svih idućih prikaza i bizarnih razloga za odgodu, dogodilo se ono što su svi znali da će se dogoditi. Nakon što je na temelju lažnih obećanja prodao 200 tisuća primjeraka, rusko-singapurski studio Fntastic zatvara svoja vrata.

“The Day Before financijski je podbacio i više nemamo sredstava da nastavimo. Sve što smo dosad uprihodili išlo je kako bismo otplatili dugove našim partnerima”, stoji u objavi na društvenim mrežama.

“Uložili smo sav naš trud, resurse i radne sati u razvoj THe Day Before, koji je bio naša prva velika igra. Jako smo željeli raditi na zakrpama i otkriti puni potencijal igre, ali, nažalost, nemamo sredstava za dalje.”

Prevara ili legitimna financijska poteškoća?

Fntastic dodaje kako nikome nije uzeo novce niti je ikoga javno tražio išta tokom razvoja igre. Na koncu se ispričava što nije ispunio iščekivanja igrača. “Napravili smo sve što je u našoj moći, ali nažalost, prrcijenili smo naš kapacitet”, stoji u objavi koja se doima kao da je napisana još prije nekoliko godina. Napomenimo kako Fntastic kupcima nije ponudio povrat novca, ali oni i dalje mogu zatražiti isti regularnim putem na Steamu.

Inače, internetom kruže navodne statistike prodaje iz Steamove developerske konzole koja ukazuje kako je oko 50% kupaca zatražilo povrat novca za The Day Before. Nekom grubom računicom dolazimo do zarade oko 2 milijuna dolara, koju bi developeri mogli izvući sa Steama ako Valve ne prepozna sva obilježja prevare.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano