Vijesti

Kreator Returnala napušta Housemarque studio

Igra Returnal brojnima je jedno od najugodnijih iznenađenja ove generacije konzola. Ova PS5 ekskluziva pobrala je brojne simpatije igrača te stavila Housemarque na radar igrača, a jedan od najzaslužnijih za istu sada napušta studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Returnalov game director Harry Kreuger je poslije 14 godina djelovanja najavio svoj odlazak iz studija. U oproštajnom pismu piše kako mu je bila čast rasti s Housemarqueom cijelo ovo vrijeme, u transformaciji od malenog tima pa sve do prvog AAA iskustva u obliku Returnala.

“Odlazak iz Housemarquea bila je jako teška odluka za mene, ali napuštam tvrtku s dubokom zahvalnošću zbog svega što smo prošli te s blistavim optimizmom za budućnost – s uzbudljivim novim projektom u izradi kod fantastičnog i nikad jačeg tima uz konstantnu podršku Sonyja i PlayStationa. Znam da Housemarqueovo najsvjetlije razdoblje tek treba biti napisano”, poručio je. U ovom trenutku ne zna se gdje će Kreuger nastaviti svoju karijeru. Možda u Remedyu, najvećem finskom razvojnom studiju?

Generalni direktor i suosnivač Housemarquea Illari Kuittinen zahvalio se Kreugeru na svemu te poručio kako se studio sprema za razvoj novog velikog projekta. To će biti potpuno novi IP i najambiciozniji projekt dosad, a na ambiciju Housemarquea ukazuje i selidba u nove, znatno veće prostore, koji će omogućiti širenje na preko sadašnjih stotinjak zaposlenika.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano