Kreator Returnala napušta Housemarque studio

Igra Returnal brojnima je jedno od najugodnijih iznenađenja ove generacije konzola. Ova PS5 ekskluziva pobrala je brojne simpatije igrača te stavila Housemarque na radar igrača, a jedan od najzaslužnijih za istu sada napušta studio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Returnalov game director Harry Kreuger je poslije 14 godina djelovanja najavio svoj odlazak iz studija. U oproštajnom pismu piše kako mu je bila čast rasti s Housemarqueom cijelo ovo vrijeme, u transformaciji od malenog tima pa sve do prvog AAA iskustva u obliku Returnala.

“Odlazak iz Housemarquea bila je jako teška odluka za mene, ali napuštam tvrtku s dubokom zahvalnošću zbog svega što smo prošli te s blistavim optimizmom za budućnost – s uzbudljivim novim projektom u izradi kod fantastičnog i nikad jačeg tima uz konstantnu podršku Sonyja i PlayStationa. Znam da Housemarqueovo najsvjetlije razdoblje tek treba biti napisano”, poručio je. U ovom trenutku ne zna se gdje će Kreuger nastaviti svoju karijeru. Možda u Remedyu, najvećem finskom razvojnom studiju?

Generalni direktor i suosnivač Housemarquea Illari Kuittinen zahvalio se Kreugeru na svemu te poručio kako se studio sprema za razvoj novog velikog projekta. To će biti potpuno novi IP i najambiciozniji projekt dosad, a na ambiciju Housemarquea ukazuje i selidba u nove, znatno veće prostore, koji će omogućiti širenje na preko sadašnjih stotinjak zaposlenika.