Vijesti

Microsoft je bez velike pompe prestao proizvoditi Xbox One konzole

Dok su iz Sonyja odlučili proizvesti još najmanje milijun PlayStationa 4, Microsoft je potiho obustavio proizvodnju Xbox One konzola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je učinjeno još krajem 2020., potvrđeno je The Vergeu. “Odlučeno je tako kako bismo se fokusirali na proizvodnju Xbox Series X i S konzola” poručili su.

Podsjetimo, Microsoft je odmah po najavi novih konzola obznanio kako će još neko vrijeme podržavati prethodnu generaciju. Istovremeno, Sonyjev šef Jim Ryan podbadao je Microsoft izjavama poput one legendarne – “mi vjerujemo u generacije”. Kasnije je pokazao da ipak ne vjeruje, budući da čak i ovogodišnje PlayStation ekskluzive stižu i na PS4. Malo tko je tada vjerovao da će Microsoft biti taj koji će prvi presjeći proizvodnju.

Ipak, treba biti realan, pa zaključiti kako okolnosti nisu usporedive. PS4 je ostvario gotovo triput bolju prodaju od svih XONE konzola, a golema popularnost generirala je interes koji traje i u ovom post generacijskom razdoblju. Istovremeno, unatoč dobroj prodaji, Xbox Series S je u gotovo svakom trenutku moguće pronaći na policama trgovina, a njegova cijena od 300 dolara ne ostavlja puno prostora XONE konzolama.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano