Vijesti

Microsoft je potvrdio podizanje cijena u 2023.

Dugo je Microsoft oklijevao napraviti nepopularan potez. Govorio je da je prijatelj gamera, da ne vidi ništa dobroga u povećanju cijena, međutim, sada i on popušta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je aktualna generacija konzola jako mršava po pitanju Xboxa, osim Halo Infinitea i Forze Horizon 5 praktički nema AAA ekskluziva, Microsoft je uoči najezde velikih hitova u narednoj godini najavio poskupljenje na kakvo smo već naviknuli kod PlayStationa, Activisiona, Take-Twoa i drugih.

IGN-u je potvrdio novi standard cijena od 70 dolara po kopiji, što bi u Europi trebalo biti 80 eura. “Nova cijena odražava sadržaj, opseg i tehničku složenih novih naslova. Kao i sve druge igre koje su razvili naši timovi za Xbox, tako će i nove izlaziti na Game Pass istog dana kada ih lansiramo”, objasnio je glasnogovornik.

Dakle, Forzu Motorsport, Redfall i Starfield plaćat ćete poput PlayStation ekskluziva, ako niste Game Pass pretplatnik. Podsjećamo, prvo je ovo potvrđeno poskupljenje od strane Microsofta koji je već sugerirao ažuriranje cijena i na drugim poljima. Phil Spencer ranije ove godine najavio je podizanje cijene Game Passa, ali i Xbox konzola.

“Zadržali smo cijenu konzole, cijenu igara i pretplate. Ne mislim da ćemo to moći činiti zauvijek. Jednom ćemo trebati podići cijene”, u listopadu je objašnjavao šef Xboxa, a čini se kako je to vrijeme upravo došlo.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano