Vijesti

Nakon 8 godina razvoja, Ubisoftov Skull & Bones ušao je u alpha fazu testiranja

Teško nam je reći je li ovaj naslov dobra ili loša vijest jer Skull & Bones je jedna od onih igara za koju smo se svi nadali da će uspjeti i biti dobra. Čak su za igru navijali i oni koji nisu skloni Ubisoftu jer igra je obećala. Posebno jer su gotovo svi voljeli Assassin’s Creed: Black Flag, a Skull & Bones se činila baš takvom igrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No kao što svi znamo, razvoj Skull & Bonesa možda i previše realno podsjeća na život jednog pirata – pun je uzbuđenja, ali i hrpe problema. Upravo riječ “problem” možemo usko povezati s ovom igrom jer kada je nešto u razvoju 8 godina, a još uvijek se ne zna datum izlaska, možemo reći da postoji problem.

A problema je bilo (i dalje ih ima) koliko želite. Originalno je Skull & Bones trebao biti samo ekspanzija za Black Flag. U tome smjeru je i započet razvoj ove igre. Zatim je Ubisoft smislio da Skull & Bones bude MMO naslov imena Black Flag Infinite. Poslije toga je odlučeno ipak da igra neće imati veze s Black Flagom, već će biti zasebna igra.

Problem je što je i sam Skull & Bones imao nekoliko raznih verzija onoga što želi biti – od survival multiplayer igre do letećih brodova i baza koje se nalaze na nebu. Što je najzanimljivije – ni dan danas developeri ne znaju kako će igra izgledati, ali barem su konture iste iskristalizirane. Naime, nakon 8 godina razvoja, odlazaka nekoliko desetaka ključnih ljudi s projekta i izuzetno toksične radne klime – igra je ušla u alpha fazu razvoja što znači da je igriva, ali nije niti blizu izlaska. Svejedno, alpha faza za ovu igru znači veliki napredak.

Znate što je možda najčudnije u svemu? Postojanje ove igre možemo (nadamo se) zahvaliti singapurskoj vladi. Naime, samo zbog njih je igra živa, budući da je ista financirala i zadužila Ubisoft Singapore koji radi na igri. Očito su Vlada Singapura i Ubisoft imali sklopljen nekakav ugovor o suradnji koji Ubisoft mora ispoštovati.

Nakon toliko muke, odgoda i neizvjesnosti, zanimljivo je da igrače i dalje jedva čekaju Skull & Bones i polažu velike nade u igru. Među njima sam i ja, ali prošlost nas uči (BioWare na tebe mislim) da većina igara s ovako velikim problemima bude razočarenje. Nadamo se svi da ovaj puta to neće biti slučaj. E da, a kada igra izlazi? Možda za dvije do tri godine. Ako budemo živi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano