Vijesti

Nakon prvog testiranja Modern Warfarea 2, Infinity Ward ne želi promijeniti ono što vam najviše smeta

Kada smo ranije prošlog tjedna po prvi put pokrenuli betu za Modern Warfare 2, nije nas iznenadio izostanak tzv. red dota. Tradicionalno, u Call of Dutyju i drugim FPS-ovima igrači se kod ispaljivanja na mini mapi pojavljuju u obliku točkica, ali ne i u ovoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Infinity Ward je koncept bez “crvenih točkica” implementirao još s prošlim Modern Warfareom, nastavio ga je prošle godine Sledgehammer Games s WWII, pa premda su fanovi prilično vokalni u svezi promjene koja za njih nema smisla, studio je još jednom jasno dao do znanja kako je nema namjeru mijenjati.

Bez kompromisa

Nakon završetka prvog beta testiranja na PlayStation konzolama, na blogu je Infinity Ward najavio brojne promjene, ali ne i po ovom pitanju.

“Trenutno točkice neprijateljskih igrača prikazujemo samo kada je aktivan UAV. Razlog je taj što ne želimo kažnjavati igrače za pucanje iz oružja. Također želimo da igrači aktivno traže izvor paljbe umjesto da jednostavno otiđu na mjesto točke na mini mapi”, navode developeri.

ffa anketa

Nedostaje li vam "crvena točkica" koja otkriva protivnike na mini mapi u Call of Duty igrama

  • Ne 77%
  • Da 23%
Hvala ti 🎉

Odluka možda i nebi bila toliko kontroverzna da ne postoje mehanike putem kojih se igrači mogu “sakriti” s mape. Poput korištenja prigušivača na oružjima ili aktivacijom prigodnog perka. Međutim, s druge strane, zvuk i grafički efekti nikada nisu bili kvalitetnije izvedeni nego sada u Modern Warfareu 2. Kada tehnologija to već dopušta, oslanjanje isključivo na vizualna i audio osjetila nikada nije imalo praktičnog smisla više nego danas.

Tiše koračanje

A kada smo od osluškivanje okoline, najveća promjena u drugom tjednu testiranja bit će reduciranje zvuka koračanja. Ono će biti tiše, ali zato će se lakše raspoznati hod protivnika od prijatelja.

Drugi krug beta testiranja kreće u četvrtak 22. 9. u 19 sati. Testiranje je od prvog dana otvoreno svim PlayStation igračima te onima na PC-ju i Xboxu s prednarudžbama. Kasnije, od subote u 19 sati do ponedjeljka Modern Warfare 2 će moći igrati svi igrači na svim platformama, neovisno o kupnjama i pretplatama.

Igra

Povezano