Nakon što je GTA 5 premašio prodajni jubilej: Novi GTA će postaviti novu ljestvicu kreativnosti za čitavu industriju

Povodom objave financijskih rezultata za prethodni kvartal, Take-Two se osvrnuo na najveći serijal zabavne industrije, koji je prošla 3 mjeseca dodatno odmaknuo od svake druge igre, filma, glazbenog albuma ili knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prodaja GTA 5 pogonjena lansiranjem proširene i poboljšane izvedbe za konzole nove generacije skoro pa je premašila 170 milijuna primjeraka, otkriva Take-Two. U trenutku pisanja ovog teksta, u mjesec i nešto dana koji nisu “upali” u kvartalni izvještaj, GTA 5 je vjerojatno i premašio taj prodajni jubilej, što je izdavaču dovoljno da se još jednom, prilično otvoreno, osvrne na nadolazeći GTA 6.

“S razvojem sljedećeg nastavka GTA serijala koji je uvelike u tijeku, Rockstar je odlučan postaviti novu ljestvicu kreativnosti za serijal, gaming industriju i cjelokupnu zabavnu industriju, baš kao što je to činio sa svakim prethodnim nastavkom”, poručio je Take-Two, izdavač i vlasnik Rockstara.

Također, veliki prodajni jubilej ostvario je i Red Dead Redemption 2 s premašenih 45 milijuna prodanih primjeraka, koji se tako prometnuo u jedini aktualni premium naslov današnjice koji može dosegnuti tolike brojke. U prijevodu, Rockstar je prava zlatna koka.

Neće prije 2024.

I dok Take-Two i Rockstar nisu spremni otkriti više o novom GTA sve dok nisu spremni, prije dva tjedna novinar Jason Schreier podijelio je svoja saznanja temeljena na intervjuima više od 10, što sadašnjih što bivših zaposlenika Rockstara.

Schreier, koji je najpouzdanije novinarsko lice gaming industrije, otkrio je kako ćemo GTA 6 igrati s dva protagonista. Jednim muškim i jednim ženskim. Plan o masivnom svijetu pod imenom Project Americas sveden je na “samo” Miami (Vice City), ali GTA bi nakon izlaska s protokom vremena evoluirao, kako sadržajno, tako i površinski s novim lokacijama.

Developeri s kojima je Schreier pričao skeptični su po pitanju datuma izlaska do konca ožujka 2024., kako se dosad predviđalo. Navode da je izlazak trenutnim tempom razvoja najmanje 2 godine daleko, što i dalje znači 2024. godinu. GTA 5 najprofitabilniji je proizvod zabavne industrije svih vremena, a tek treba vidjeti hoće li na sličnom tragu biti i GTA 6.