VijestiZanimljivosti

Nakon što je zaposlenik EA prodavao FUT kartice: “Otkrili smo da je je brojka umiješanih jako mala”

Nakon što su se u srijedu internetom proširili screenshotovi navodnog razgovora s jednim od EA zaposlenika koji je FUT kartice prodavao i po 1000 eura na crnom tržištu, EA se bacio u temeljitu istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svjesni smo optužbi na račun naših zaposlenika koje cirkuliraju internetom i istražit ćemo ih”, reagirao je tada EA Twitteru. “Svjesni smo da ovakve radnje uzrokuju bojazan o nepoštenom natjecanju i balansu unutar igre i želimo biti jasni – ne odobravamo ovako ponašanje.”

Afera je dobila i prigodni hashtag #EAGate, a mi smo dobili novo detaljno priopćenje o napretku istrage.

EA na blogu javlja kako počinitelj još uvijek nije otkriven, ali zato je potvrdio kako su slike malverzacija bile točne. “Interna istraga dosad je pokazala kako je umješan jako maleni broj računa i kartica”, napisali su, nakon čega su zahvalili angažmanu igrača koji su ukazali na problematiku.

“Kada se istraga završi, napravit ćemo korake protiv zaposlenika za kojeg utvrdimo da se bavio ovakvim aktivnostima. Podijeljene kartice bit će uklonjene, a igračima koji su ih kupovali bit će trajno zabranjen pristup”, obećava EA, a je objašnjeno kako uopće dolazi do ovakvih malverzacija.

Radi se o karticama koje EA-ovi zaposlenici mogu dijeliti u tri slučaja:

  1. Kad zbog tehničkih problema igrač ostane bez sadržaja, a nakon temeljite provjere
  2. Za potrebe testiranja novih kartica, ali isključivo na testnim računima predodređenima za ovakvu aktivnost
  3. Za potrebe marketinga igračkim i drugim zvijezdama

EA tvrdi da su takve kartice vezane za igrače i ne mogu se prodavati, a unutar čitavog FIFA Ultimate Team ekosustava čine tek 0.0006% sveukupnih kartica. Dakle, u sustavu na milijun regularnih kartica dolazi 6 kartica ovakvog tipa.

Istraga se nastavlja, a za to vrijeme svim zaposlenicima onemogućena je podjela kartica za bilo koju svrhu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano