VijestiZanimljivosti

Zaposlenik EA uhvaćen je u prodaji FUT kartica i za po 1000 eura

I dok vlade diljem svijeta pokušavaju dokazati i regulirati FIFA-u kao igru s kockarskim elementima za 18+ igrače, na vodu je isplivao možda i krunski dokaz koliko je FIFA nadišla elemente igranja i postala nešto veće, ali ne nužno i bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se nikada niste susreli s crnim tržištem na Ultimate Teamu, dopustite da vam objasnimo. Postoje tri načina na koje možete doći do najboljih igrača. Prvi je nemoguć, a druga dva su po svim definicijama kockanje.

Ako želite kupiti Messija, za njega ćete na regularnom marketu trebati izdvojiti oko 4 milijuna coinsa. Ako uzmemo u obzir da ćete po dobivenoj utakmici dobiti u prosjeku 600 coinsa, trebat ćete odigrati skoro 7 tisuća utakmica. I sve ih pobijediti. Samo da kupite Messija.

Messija možete dobiti i kupnjom paketića, a šanse da ćete među 12 igrača dobiti upravo njega su nikakve. Jedan Messi se nalazi u svakih 60 tisuća paketića, tako da je mogućnost njegovog dobivanja ravna petici na lotu.

A možete ga kupiti i na crnom tržištu. Netko tko je do Messija stigao pukom srećom ili mešetarenjem botovima na marketu (ili u ovom slučaju tako da je zaposlenik Electronic Artsa) može ga prodati i po cijeni većoj od 1000 eura. Nakon što prodavaču uplatite novac i imate toliko sreće da vas ne prevari, napravit ćete lažnu razmjenu igrača na marketu. Vi njemu neko drvo od igrača, a on vama Messija.

To isto radio je jedan od navodnih zaposlenika Electronic Artsa. I ulovljen je. Screenshotovi razgovora dijele se po internetu.

Posebne kartice na slikama iznad na FUT marketu prodaju se i po višestruko većim cijenama od Messija kojeg smo naveli kao primjer, a jedan slučaj preprodaje kartica EA zaposlenika dosad još nije zabilježen. Da se ne radi o lažnim informacijama svjedoči i službena izjava Electronic Artsa.

“Svjesni smo optužbi na račun naših zaposlenika koje cirkuliraju internetom i istražit ćemo ih”, javlja EA na Twitteru. “Svjesni smo da ovakve radnje uzrokuju bojazan o nepoštenom natjecanju i balansu unutar igre i želimo biti jasni – ne odobravamo ovako ponašanje.”

Dok Electronic Arts uređuje vlastito dvorište, postoji sasvim realna mogućnost da već od naredne sezone FIFA Ultimate Team neće biti iste. Naime, Njemački parlament zbog elemenata kockanja s FUT paketićima želi regulirati FIFA-u u dobnu skupinu starijih od 18 godina, a na sličan način već djeluju parlamenti drugih zemalja poput Engleske, Nizozemske, Portugala i drugih.

Electronic Arts s Ultimate Teamom već godinama operira u sivoj zoni, a ovo je samo jedan nusprodukt takvog djelovanja. Procjenjuje se kako je crno tržište u Ultimate Teamu vrijedno milijune eura. Sve ovo se nebi događalo da regularni igrači mogu normalnim igranjem doći do boljih kartica.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano