Vijesti

Insomniac se oglasio nakon velikog vala otkaza: “S nečim ovakvim se još nismo suočili”

Sony je prekjučer najavio veliki val otkaza diljem PlayStation Studiosa. Najgore su prošli London Studio koji je ugašen te Naughty Dog i Insomniac, a okrznulo je i sve druge timove. Prvi se sada službeno oglasio Insomniac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne postoji dovoljno riječi kako bismo izrazili svoje osjećaje”, poručuju iz Insomniaca te dodaju kako je ovo nešto razine s kakvom se dosad nisu suočili. Pritom ne navode konkretne brojke pogođenih, ali s obzirom na komunikaciju, pretpostavljamo kako on nije zanemariv. Od ukupno 900 otpuštenih diljem PlayStation Studiosa, Insomniac zasigurno broji na desetine žrtava.

Iz email komunikacije procurene nedavnim hakiranjem upravo tog studija, saznali smo kako Sony već neko vrijeme od Insomniaca traži da sreže troškove. Jedan od najproduktivnijih AAA studija istovremeno generira i prilične troškove te probija budžete, ali čini se da ni preko 10 milijuna prodanih kopija Marvel’s Spider-Mana 2 nije bilo dovoljno.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano