Vijesti

Netflix je kupio prvi studio, kreatore Oxenfreea

Da Netflix ozbiljnije ulazi u gaming industriju već je stara vijest. Ovog ljeta zaposlili su bivšeg šefa Electronic Artsa kao voditelja gaming divizije, zatim su za početak najavili ponudu mobilnih igara unutar iste pretplate, a kupnja prvog studija za razvoj igara jasno predočava ambicije ovog streaming giganta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o Night School studiju tvoraca Oxenfreea, atmosferične avanture sa snažnom naracijom. Njihova Mr. Robot igra (rađena po seriji) također je nešto posebno i jasno je da se radi o talentiranom studiju.

Kako kažu, žele proširiti narativne i dizajnerske horizonte, a Netflix kao kompanija koja podržava raznolikost je sasvim prirodan izbor za uparivanje. Uzimajući u obzir da je studio stvoren od veterana iz Disneyja i Telltalea, ova kombinacija nam ne zvuči loše.

Nakon akvizicije nastavljaju raditi na Oxenfree II koji je u planu za 2022., a planiraju i nekoliko drugih igara. Ne sumnjamo kako će nakon Netflixove injekcije $$$ ambicije studija narasti na jednu veću razinu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano