Vijesti

Netflix je osnovao gaming studio u Kaliforniji, vodi ga kreator Overwatcha

Nastojanje da snažnije uđe u gaming industriju Netflix nastavlja osnivanjem svojeg drugog velikog gaming studija. Ne znamo hoće li izrađivati igre prvenstveno za svoj upravo najavljeni cloud servis, ali imamo prve detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studio će voditi izvršni producent prvog Overwatcha te God of War: Ascensiona Chacko Sonny, koji je Blizzard napustio prošle godine i došao stvoriti nešto veliko. “Takvi ljudi ne dolaze u vašu organizaciju kako bi izgradili slijedeću veliku stvar, osim ako nemaju osjećaj da smo u tome dugoročno te iz pravih razloga”, objasnio je potpredsjednik Netflixa Mike Verdu.

S kalifornijskim i prošlog mjeseca osnovanim razvojnim studijem u Helsinkiju, Netflix želi stvoriti internu kulturu razvoja igara, nešto što je Google propustio ostvariti s nedavno propalom Stadiom. “Želimo da timovi zajedno prođu kroz nekoliko razvojnih ciklusa, da se nauče raditi zajedno te isporučivati sjajne proizvode, a nekad je najbolje to napraviti ako im pružite prostor unutar organizacije”, tvrdi Verdu.

Kako će se rasplesti čitava ova priča te hoće li rezultirati velikim AAA naslovima ili tek mobilnim igrama tek ćemo vidjeti u narednim godinama. Ako, poput mnogih drugih ranije, ova inicijativa ne propadne.

Povezano