Vijesti

Netflix pokreće svoj cloud servis za igranje, kaže da je puno naučio od Stadie

Gašenje Stadie svi su predviđali od njezinog samog početka. Ono se dogodilo unatoč kvalitetnoj tehnologiji, na kraju nitko nije nezadovoljan jer će svi igrači dobiti kompletan povrat novca, međutim, Googleov neuspjeh neće demotivirati ostatak industrije da se okuša u istom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su čelnici Netflixa najavili svoj ulazak u cloud gaming. “Ozbiljno istražujemo mogućnost igranja u oblaku kako bismo mogli doprijeti do članova na televizorima i osobnim računalima”, otkrio je potpredsjednik kompanije Mike Verdu na TechCrunch Disrupt konferenciji.

Kaže kako će cloud gamingu pristupiti oprezno, kao što su to napravili s ponudom igara na mobitelima. Ako niste znali, Netflix od ove godine unutar iste pretplate nudi besplatne mobilne igre na Androidu i iOS-u.

Stadia je bila super, ali nije imala dobar poslovni model

Upitan kako će izbjeći neuspjeh poput Stadie, Verdu odgovara da je Stadia bila tehnički uspješna, ali je imala problema s poslovnim modelom. Smatra kako Netflix ima drugu polazišnu točku, jer dodavanje igara će stvoriti dodatnu vrijednost na već postojeću pretplatu. Ne želi prodati ništa novo.

Dakle, Netflixov plan je kao i s mobilnim igrama je samo nadograditi već postojeću pretplatu. Trenutno najskuplja pretplata u Hrvatskoj iznosi 12 eura mjesečno te je sasvim izvjesno kako će ona u nekoj bližoj budućnost ponuditi igranje iz oblaka. Hoće li se u to upustiti samostalno ili uz pomoć nekoga poput Microsofta i Sonyja tek trebamo vidjeti.

Povezano