Vijesti

New York tuži Activision, optužuje Koticka za malverzacije u svezi prodaje Microsoftu

“CEO Activisiona Bobby Kotick požurio je osigurati ponudu za preuzimanje od Microsofta kako bi izbjegao odgovornost za nedolično ponašanje”, stoji u optužnici koju je podignulo vodstvo New Yorka protiv Activision Blizzarda, a prenosi Axios.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo se, Koticka su mjesecima uoči dogovora o Microsoftovom preuzimanju Activisiona za 68 milijardi dolara optuživali kako je zataškavao skandale unutar kompanije, a prvenstveno optužbe za seksualna zlostavljanja. Uslijedili su prosvjedi, štrajkovi i sudske parnice, a Microsoft je požurio u kupovinu dok je div poljuljan.

I dok regulatorna tijela tek trebaju donijeti odluku hoće li uopće dopustiti Microsoftu ovu golemu akviziciju (ulagači smatraju da je neće dopustiti), Kotick se ponovno pronašao pod udarom te je malo vjerojatno da neće snositi neku težu posljedicu.

“Nije smio voditi pregovore”

Grad New York, čiji mirovinski fondovi posjeduju određeni broj dionica Activision Blizzarda, od kompanije zahtijevaju dokumentaciju o pregovorima s Microsoftom uključujući i ponude navodnih još pet potencijalnih kupaca.

Također, grad New York traži svu dokumentaciju unatrag prošle jeseni kako bi se otkrilo koliko Kotick zapravo (ni)je znao o seksualnim uznemiravanja unutar tvrtke. Smatraju da je Kotick na rubu otkaza požurio prodati kompaniju Microsoftu, a sve kako bi izbjegao odgovornost.

“S obzirom na Kotickovu osobnu odgovornost za narušene radne uvjete, Upravi je trebalo biti jasno da nije sposoban pregovarati o prodaji tvrtke”, smatraju tužitelji.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano