Vijesti

Next-gen FIFA 21 donosi brojna poboljšanja, a posebno će profitirati PS5 igrači

Dok se svijet zabavlja sukobom na relaciji EA Sports vs Ibrahimović (ima li itko šanse pored Ibrakadabre?), mnogi od nas zapravo čekaju 4.12. kad nam stiže next-gen FIFA 21. Svi koji već imaju FIFA-u 21 moći će besplatno nadograditi igru na next-gen verziju 4.12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EA je po prvi puta prikazao kako će igra izgledati na next-gen konzolama, odnosno konkretno u ovom slučaju – na PlayStation 5 konzoli.

Itekako je vidljiv grafički napredak. Sami igrači baš kao i kompletan teren izgledaju puno detaljnije. EA na next-gen konzole donosi u potpunosti novo osvjetljenje koje nosi naziv LiveLight Rendering što znači da će stadioni i igrači izgledati spektakularno. Nadamo se svi igrači, a ne samo najveće zvijezde.

Očekuje nas i potpuno novi kut kamere, a next-gen FIFA 21 donosi i nikad življu publiku koja će prema navodima iz EA biti kao prava publika na stadionima (prije korone op.a.). Dodane su nove navijačke pjesme, animacije i način na koji publika vrši interakciju s događajima na terenu.

Nije samo grafika poboljšana jer EA je dodao preko 700 novih animacija (pokreta) u next-gen verziju. Poseban naglasak je stavljen na fiziku igrača i ponašanju AI suigrača/protivnika koji će sada biti puno pametniji i ponašat će se puno više kao igrači na pravim utakmicama.

Čini nam se da će PlayStation 5 vlasnici najbolje proći i to zahvaljujući SSD-u te posebno DualSense kontroleru. Učitavanje mečeva traje samo dvije sekunde, a DualSense donosi novi način imerzije. Zahvaljujući haptičkom feedbacku osjetit ćemo svaki udarac lopte posebno – primjerice udarac lijevom nogom aktivira feedback na lijevoj strani DualSensa. Ako još izvedemo udarac iz voleja – itekako ćemo osjetiti pod prstima onaj osjećaj kad kao u pravom nogometu lopta baš sjedne kako treba.

Čak ćemo posebno osjetiti uklizavanja, blokiranje loptom tijelom, a sve ide toliko daleko da ćemo osjetiti putem DualSensa remplanja i guranja kod izvođenja udarca iz kuta (kornera). Budući da je DualSense stvarno odličan kontroler, ako EA ovo izvede kako treba, bit će ovo odlična stvar.

Putem triggera osjetit ćemo koliko su nam igrači umorni. Igrači koji imaju manje stamine stvarat će veći otpor kod pritiskanja triggera dok će igrači puni snage zahtijevati od nas tek blaži pritisak na gumb.

FIFA 21 na PS5 i XSX/XSS stiže 4.12. Uz sve ove najavljene promjene, čini nam se da ćemo morat napraviti zasebnu recenziju igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano