Vijesti

Ni CoD ni TLoU: Pokemoni samo u prošloj godini isporučeni 60 milijuna puta

Ukupno gledajući, od kad se razvijaju i prodaju, do danas su se Pokemon naslovi prodali u preko 440 milijuna primjeraka. Pokemon Company tu brojku na svojoj stranici osvježava jednom godišnje, a razlika od prošle godine iznosi velikih 60 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijevodu, ako ne griješimo mi i svi ostali koji tako tumače, u prošloj fiskalnoj godini Pokemon naslovi isporučeni su u 60 milijuna primjeraka. Što znači da je i prodaja tu negdje. Možete li to vjerovati?

Nevjerojatno popularni

Vjerujte, jer Pokemoni su strašno popularni. Posljednji Pokemon Legends: Arceus samo u prvom tjednu prodan je u preko 6,5 milijuna primjeraka. Sličan rezultat u prvom tjednu ostvario je i Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl te su obje igre zajedničkim snagama značajno doprinijele ovom fenomenu.

Također, ostali raniji naslovi nemaju strmu krivulju opadanja prodaje s vremenom, poput drugih popularnih igara gaming industrije, pa je tako Pokemon Company ostvario rekordnu fiskalnu godinu s ukupnim prihodom od 1,6 milijardi dolara.

Pokemon neće stati ni ubuduće. U studenome izlazi Pokémon Scarlet and Violet koji će gotovo sigurno porušiti sve prodajne rekorde, a isto tako smo sigurni da Nintendo i za 2023. priprema najmanje jedan Pokemon naslov.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano