Vijesti

Ništa od novog TimeSplittersa. Embracer ugasio još jedan studio

AŽURIRANJE: Nakon interne obavijesti, dva tjedna kasnije uslijedila je i službena objava. Embracer je zatvorio Free Radical Design studio, 80 developera dobilo je otkaze, a ne zna se hoće li novi TimeSplitters eventualno biti proslijeđen nekom drugom studiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZVORNA VIJEST 29. 11.: Švedska ulagačka grupa Embracer ambiciozno je krenula u svoju gaming avanturu. Tek poslije akvizicija na desetina studija investitori su shvatili da razvoj igara nije samo berba novca. Posljedično, posljednjih mjeseci uslijedili su valovi otpuštanja i zatvaranja studija.

Poslije fijaska s rebootom Saints Rowa zatvorio je veteranski Volition studio, a sada je na tapeti i Free Radical Design, također veteranski studio ponovno otvoren kako bi iznio razvoj novog TimeSplitters naslova. Za tu prigodu okupljen je veći dio ekipe koja je radila na starim TimeSplittersima, međutim, tome je stigao kraj.

Kako piše VGC, šef Embracera Lars Wingefors interno je obavijestio zaposlenike Free Radicala o skorom zatvaranju studija.

Što će biti s TimeSplittersom?

“Dok prolazimo kroz proces konzultacija ususret potencijalnom zatvaranju Free Radical Designa 11. 12. želim izraziti svoju zahvalnost za vašu predanost te izvanredno obavljeni posao koji ste napravili i još uvijek radite. Ovo je izazovno vrijeme za sve nas, a osobito za vas. Naš fokus je pružiti vam podršku koliko god možemo”, stoji u internom emailu.

U trenutku pisanja ovog teksta ni Embracer ni Free Radical Design još uvijek nisu javno komentirali skoro zatvaranje, pa se tako još uvijek ni ne zna što će biti s TimeSplittersima. Sasvim izvjesno je gašenje projekta.

Igra

Povezano