Vijesti

Službeno najavljeni novi TimeSplittersi!

Radujte se narodi, jer Deep Silver NAPOKON vraća ovaj kultni klasik natrag među žive!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijetko što me može ekspresno izbaciti iz kreveta i razbuditi, pogotovo kada se ostanem igrati do 5 ujutro. No vijest da su potvrđeni novi TimeSplittersi me je takvom brzinom razbudila nakon svega četiri sata sna, da sam razdragano skakutao po kući dok sam davao mačkama jest i pripravljao si jutarnju kavu. Doručak sam preskočio, previše me svrbi

TimeSplitters serijal je kultni klasik studija Free Radical Design, izašao u tri nastavka koji su donijeli putovanje kroz vrijeme, otkačene likove i misije te epilepsy-ready napucavanje protiv botova kao neka vrsta offline multiplayer moda za jednog igrača. Iako su mi oči krvarile, a mozak se trudio da ne prsne, taj mode je bio toliko napet i toliko zarazan da sam ga znao satima igrati.

Gdje je bio 15 godina?

Nakon 2005. godine i posljednjeg nastavka trilogije, četvrti nastavak je bio u vrlo ranoj fazi produkcije. Napravljen je kratki demo koji je prikazan izdavačima, no zbog lošeg prijema njihove prethodne igre Haze, nitko od izdavača nije htio preuzeti rizik s novim TimeSplittersima te je igra na kraju otkazana. Studio je u međuvremenu bankrotirao i zatvorio svoja vrata te je sudbina ovog odličnog serijala ostala vrlo neizvjesna.

U međuvremenu su fanovi uz blagoslov Cryteka, tadašnjeg vlasnika IP-a, 2012. godine krenuli u razvoj fan-made moda nazvanog Rewind, koji je trebao donijeti najbolje trenutke iz serijala na jedno mjesto. No i taj projekt je nakon 9 godina produkcije još uvijek u vrlo neizvjesnoj fazi. Zanimljivost je da je u razvoju bio i TimeSplitters 2 HD, službeni remaster Free Radical Design studija te je trebao krenuti u prodaju digitalnim putem negdje oko 2008. godine. Remaster je trebao podignuti zanimanje za serijal kako bi pridobili izdavače da daju zeleno svjetlo za četvrti nastavak.

Nažalost, Free Radical Design studio je u međuvremenu bankrotirao te HD remaster nestaje bez traga i glasa. Barem do izlaska igre Homefront: The Revolution, koja je kao easter egg sadržavala 4K verziju cijele TimeSplitters 2 igre. Igrači su putem arkadnog automata unutar igre mogli pristupiti remakeu, koji je sadržavao prva dva levela. No postojao je i kod koji je otključavao cijelu igru za kojeg se neko vrijeme smatralo da je izgubljen. Srećom, isti je vrlo brzo pronađen te je moguće pokrenuti cijelu TimeSplitters 2 igru unutar Homefront: The Revolution igre.

Službeno je potvrđeno

No pustimo easter egove na stranu, vrijeme je za pravu stvar. Deep Silver je službeno najavio ponovno otvaranje studija Free Radical Design uz suosnivače originalnog studija Stevea Ellisa i Davida Doaka kao ključne ljude studija.

Studija koji će nam podariti posve nove TimeSplitterse! Rad na igri je još u fazi vrlo rane pretprodukcije, studio se tek oformio te će proći neko vrijeme dok se ne posloži ekipa koja će kroz naredne godine raditi na ovom projektu. Steve Ellis kaže kako je nevjerojatan osjećaj biti u mogućnosti ponovo otvoriti vrata studija i najaviti početak rada na igri. Iako Steve ne može ništa konkretno reći u ovom trenutku, raduje se dijeljenju svježih informacija kako razvoj bude uzimao maha.

Tko se raduje novoj igri? Tko je igrao originalnu trilogiju?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano