Vijesti

Prije nego što je otkazan, novom TimeSplittersu uzor je bio Fortnite. Battle royale, multiplayer modovi…

Još jedna tužna priča obilježila je otkazima prožetu 2023. Švedska Embracer grupa zatvorila je Free Radical Design studio te prekinula razvoj novog TimeSplittersa. Intervju s jednim od developera otkriva što je otišlo po krivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verificiran slikom iz razvojnog okruženja, intervju je u anonimnoj formi izašao na Fandom stranici igre. Neimenovani developer navodi kako je novi TimeSplitters zamišljen prvo kao Fortnite klon, najviše iz razloga što bi takva ideja lako prošla kod izdavača. To se pokazalo točnim i novac je osiguran.

Prvo battle royale, pa remake dvojke

Međutim, nitko u studiju nije želio raditi na live service naslovu, pritom je sama direkcija bila prilično neprecizna, što je posljedično dovelo do poteškoća u razvoju. Konačno, u ožujku ove godine došlo je do potpunog zaokreta smjera, ali prekasno.

Planirao se besplatni Battle Royale s dodatnim klasičnim multiplayer modovima, mikrotransakcijama… Sve to kasnije je transformirano u nešto najsličnije remakeu TimeSplittersa 2 s novim i prerađenim nivoima te pričom iz drugog pogleda, gdje bi igrali kao Hart umjesto Corteza.

Znamo kako je to završilo. Svih 80 zaposlenika Radical Designa je otpušteno, a osim ako nekad netko u budućnosti ne poželi nastaviti ili otkupiti rad na istom, TimeSplitters projekt je otkazan.

Igra

Povezano