Vijesti

Od sad sve PC igre možete igrati na Xboxu One, ali to nije ništa revolucionarno

U duhu zbivanja koja potresaju gaming industriju, s naglaskom na Googleovo veliko predstavljanje “njihove” budućnosti igrače industrije i vjerojatno nekog revolucionarnog riješenja u streamanju video igara, Microsoft povlači svoje poteze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako od danas na Xboxu One možete igrati sve igre koje posjedujete na PC-ju. Bio to Windows Store, Steam, GOG ili Epic Games, sasvim je svejedno. Važno je samo da je računalo upaljeno i spojeno na istu mrežu.

Steam Link na Xboxu

Ipak, ne radi se o ničem revolucionarnom, već o običnom streamanju slike s računala (slično kao što to radi Steam već godinama uz Steam Link) na konzolu putem Miracast standarda, uz Microsoftovo riješenje u vidu korištenja Xbox kontrolera. Što ujedno znači da tipkovnica i miš nisu podržani u ovom načinu igranja.

Dakle, zasad bez miša i tipkovnice, te “samo” uz 1080p rezoluciju koja već dugo vremena ispod standarda svakog iole ozbiljnijeg PC igrača. Međutim, radi se o koraku u “onom” smjeru. Smjeru o kojem se sve više priča kao standardu iduće generacije konzola – streamanju igara i napuštanje klasičnih konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano