Vijesti

Predstavljen je novi anti-cheat za Call of Duty, kontroverzni kernel driver trebao bi kompletno eliminirati varalice

Znate li što je rikošet? Pojam označava odbijanja metka od neke tvrde podloge, najčešće od zida, a u praksi se koristi u izjavama tipa “ranjen je rikošetom”. Rikošet će osim po hitu stanovite Dejane Eric od sada postati poznat i kao naziv anti-cheat sistema u Call of Duty igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tebe pet noći
Vezujem bez sna,
Ko rikošet boliš me
U grudima!

“Hakeri će se kao rikošeti odbijati od našeg anti-cheata”, tvrde iz Activisiona koji će novo inovativno rješenje implementirati po izlasku Vanguarda 5. 11.

Activision je sastavio čitavi jedan team koji na Ricochetu radi već neko vrijeme. Ricochet čine dvije komponente. Serverski i klijentski alat. Zajedno bi trebali kompletno eliminirati varalice na PC-ju, a produženo će koristi imati i konzolaši koji kroz cross-play igraju s PC-jašima.

Serverski alat varalice će otkrivati analitičkim pristupom. Trebao bi u realnom vremenu moći označiti one koji iskaču iz okvira normalnog igranja. Mnogi se slažu kakav je upravo takav pristup otkrivanju varalica najbolji, ali nije savršen. Barem na početku, flagirani bi mogli biti i neki natprosječno dobri igrači, stoga će sigurno trebati još neko vrijeme da se sistem kalibrira do savršenstva.

Kontroverzni kernel driver pokazao se efektivnim u Valorantu

Međutim, bio savršen ili ne, da totalno eliminira varalice pobrinut će se tzv. kernel-level driver, odnosno komadić softvera koji se instalira na sistemskom levelu računala, a koji pomaže u boljoj identifikaciji varalica i njihovog praćenja. Radi se o prilično kontroverznom rješenju koje je već implementirano u igrama poput Valoranta i Genshin Impacta, a kontroverzno je zbog bojazni da narušava privatnost igrača.

Kako bi nas umirio, Activision tvrdi kako će se njihovo rješenje izvoditi samo dok je igra pokrenuta. Za usporedbu s Valorantom, njihov kernel radi konstantno, čak i kada igra nije pokrenuta. Konstantno prati sve što se događa na računalu i blokira instalaciju bilo kakvog anti-cheata. I to radi jako dobro, samo, eto, unatoč tome što ne šalje podatke natrag Riotu, nikome se ne sviđa da ga nešto neprestano prati. Međutim, nitko mu ne može zamjeriti efektivnost. Valorant NEMA problem s varalicama, a sličan ishod mogao bi imati i Call of Duty.

Dakle, Ricochet bi trebao biti ono što svi priželjkujemo. Kernel driver trebao bi biti garancija uspjeha. Ricochet kao serverski alat bit će upogonjen od 5. 11. izlaskom Vanguarda, a ubrzo zatim stiže i u Warzone izlaskom nove sezone i dolaskom Pacific mape. Kernel driver će za početak biti samo u Warzoneu, a u Vanguard nekad kasnije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano