Vijesti

The Finals je u debitantskom vikendu zabilježio sjajne rezultate

Nakon porođajnih muka koje nisu u potpunosti riješene, ali jesu donekle, FPS The Finals tvoraca Battlefielda sjajno je ušao u svoj prvi vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhuncu popularnosti, The Finals je izbrojao 265 tisuća istovremeno aktivnih igrača na Steamu, što je sjajan broj za igru koja tek provodi beta testiranje. Svrsto se među pet najpopularnijih igara najveće svjetske platforme, iza Counter Strikea, Dotae, PUBG-a i Apexa, a da se ne radi tek o prolaznom trendu ukazuje i činjenica kako ni u sitne sate The Finals ne pada ispod 100 tisuća igrača.

Čak i u trenutku pisanja ovog teksta, u ponedjeljak ujutro, u vrijeme kad Amerikanci spavaju, The Finals igra 130 tisuća igrača i peti je na Steam ljestvici.

Potencijalno generacijska igra

Sam gameplay i petlja igranja djeluju ispolirano. Naglasak je svakako na destrukciji, spretnosti manipuliranja istom te snalaženju u novim uvjetima, a osim tehničkih problema, zamjerke igrača uglavnom idu na visoki TTK, za kojeg nismo sigurni postoji li interes developera za mijenjanjem. Kao i uvijek u popularnim FPS-ovima, TTK će ostati predmet prepucavanja.

Ako uspije riješiti problem s igračima iz Kine, odnosno izolirati ih na vlastite servere, a pritom ne odluči pretjerano udovoljavati influencerima, Embark studio u svojim rukama potencijalno ima golemi hit. Možda i generacijski hit. Beta traje do konca idućeg vikenda, a konačan datum izlaska The Finalsa još uvijek nije poznat.

Igra

Povezano