Vijesti

Remakeovi Max Paynea bit će veliki poduhvat

Originalni developeri Max Paynea 1 i 2 iz Remedyja rade na remakeu obje igre. Rade to u dogovoru s Rockstar Gamesom, koji danas posjeduje prava na IP, a obje igre preradit će u novom grafičkom engineu kao jedno cjelovito iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remedy je ovih dana itekako zaposlen te njegovih više timova rade na više projekata istovremeno. Alan Wake 2 je pred izlaskom, uslijedit će Control 2, a radi se i na multplayer projektu imena Condor. Međutim, remake kultnih igara bit će im zasigurno nešto najizazovnije s čime su se susreli dosad.

“Remake je veliki poduhvat. U smislu da su to stare igre i samo razmišljanje o tome kako ih dovesti u moderno ruho i zaokružiti u jedan projekt je naporno. To je veliki, veliki projekt”, poručio je kreativni direktor iz Remedyja Sam Lake za VGC. Max Payne 1 i 2 dobit će remake u punom smislu te riječi.

Hoće li reprizirati ulogu Maxa iz jedinice, ne zna. “Nemam komentara, ovo je otišlo predaleko!” poručio je. Inače, Sam Lake kao glas i stas Maxa iz prvog Max Paynea jedna je od kultnih priča rane gaming industrije. U izostanku budžeta profesionalni glumci nisu bili opcija, pa je Sam glavnu ulogu odradio sam, ulogu glavne negativke Nicole Horne udijelio je mami, a tata je bio senator Alfred Woden.

Povezano