Vijesti

U razvoju su Max Payne remakeovi, dogovorili se Remedy i Rockstar

U razvoju su remakeovi prva dva Max Paynea, potvrdio je to njihov originalni developer Remedy nakon što se već neko vrijeme šuškalo o njihovom postojanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da Remedy nije vlasnik IP-a koji je stvorio, čitavu stvar je trebao odobriti Rockstar Games. “Bili smo oduševljeni kada su nam se s idejom obratili naši dugogodišnji prijatelji iz Remedyja”, poručio je Sam Houser, predsjednik i suosnivač Rockstara, brat Dana Housera koji je kompaniju napustio prije dvije godine. “Veliki smo fanovi Remedyjevog rada i ne možemo dočekati ove remakeove.”

Budžet poput onoga za AAA naslove

Rockstar Games će i financirati razvoj remakea koji će biti izdani u paketu za PC, PS5 i XSX/S. Za razliku od remastera GTA 3D trilogije, razvoj Max Payne remakea neće biti povjeren nekom trećem studiju fušera. Vodit će ga Remedy osobno, što bi trebala biti garancija kvalitete.

Garancija kvalitete i svojevrsna potvrda da se ne radi o pukom podizanju rezolucije govori i informacija kako je Remedyju osiguran budžet reda veličine prave moderne AAA igre, a remakeovi će biti rađeni u in-house Northlight engineu korištenom u Quantum Breaku i Controlu.

Ipak, remakeovi prva dva Max Paynea neće tako skoro. Dogovor između Rockstar Gamesa i Remedyja tek je postignut, a razvoj je tek u inicijalnoj konceptualnoj fazi. Osim na Max Payneu, Remedy usporedo radi i na nastavku Alana Wakea, te na kooperativnoj pucačini Vanguard.

Povezano