Vijesti

“Respawn može raditi što želi”, tvrdi EA, a ni Biowareu se više neće miješati u posao

Respawn je u kratkom roku postao elitni Electronic Artsov studio. Dokazao se s Titanfall igrama, ali glavešine iz EA posebno su ga zavoljele nakon razvoja svojevrsnog bankomata, što Apex Legends definitivno jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon što je single player naslov Star Wars Jedi: Fallen Order postigao komercijalni uspjeh od preko 10 milijuna prodanih primjeraka, EA im je pružio totalnu slobodu.

“Ima li šanse za Titanfall 3?”, ekipa iz IGN-a upitala koordinatoricu/šeficu EA-ovih studija Lauru Miele. Laura je odgovorila kako to ovisi isključivo o Respawn studiju. “Studio će sam odrediti što donosi budućnost”, izjavila je uz opasku kako je i Apex Legends smješten u svijet Titanfalla.

Iskusno oko primijetit će kako Laura Miele nije dala konkretan odgovor o Titanfallu 3, odnosno ostavljena je mogućnost kako je on već u razvoju. Mi bismo ipak rekli kako je to manje vjerojatno, budući da Respawn već potvrđeno radi na novoj Star Wars igri i na jednom novom IP-u.

Ako zanemarimo predatorsku grabežljivost s mikrotransakcijama u njihovim sportskim igrama, EA u posljednje vrijeme vuče dosta dobre poteze. Laura Miele je na svojoj poziciji sada skoro već 3 godine, a kako kaže, sličnu kreativnu slobodu ostavlja i drugim studijima. Poput Biowarea.

Srećom, Laura je stigla na vrijeme da Dragon Age 4 ne postane live service multiplayer naslov, što bi, sigurni smo, pokopalo ovaj veteranski studio. Da, Anthem je totalno otkazan ovaj tjedan, ali to je, kako tvrdi i EA-ova šefica, vjerojatno najbolje za Bioware koji se sada može u potpunosti posvetiti Mass Effectu i Dragon Ageu. Velikim djelom odluka o otkazivanju Anthema stigla je i od samih voditelja studija.

Svojevrsna potvrda kako je Bioware ponovno na dobrom putu je i povratak nekih veterana, a je li Electronic Arts zaista napravio zaokret u poslovanju saznat ćemo već krajem ove godine kad ćemo se moći i sami uvjeriti koliku slobodu (ni)je imao DICE na razvoju novog Battlefielda.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano