FFA FocusVijesti

Rezime Gamescom ONL prezentacije: Hogwarts Legacy, nova igra tvoraca GTA, novo kinesko čudo, uskrsnuće Dead Islanda 2…

Unatoč izostanku najvećih izdavača gaming industrije, Geoff Keighley je na Opening Night Live prezentaciji na jednom mjestu uspio okupiti mnoštvo kvalitetnih developera i izdavača. U oko dva sata showa ispred tisuća fanova uživo (među kojima smo se pronašli i mi) otkriveno je nekoliko jako zanimljivih igara, nove prikaze dobili su neki od najiščekivanijih naslova današnjice, a u nastavku pronađite rezime najbitnijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everywhere tvoraca GTA

Everywhere tvorca modernih GTA naslova i Red Dead Redemptiona Lesliea Benziesa prikupio je desetke milijune dolara investicija, a sada je njegov studio Build a Rocket Boy na Gamescom prezentaciji isporučio prvi prvikaz igre.

Hogwarts Legacy dobio je novi prikaz i datum izlaska

Hogwarts Legacy je punokrvni RPG s radnjom 100-ak godina uoči one u Harry Potter knjigama i filmovima, a kao takav kao igrači moći ćemo raditi što želimo i biti kakvi želimo. Čak i zločesti, a upravo na to ukazuje novi trailer.

Reboot Lords of the Fallena

The Lords of the Fallen se na onaj iz 2014. Radnja se odvija 1000 godina nakon prvog, a developeri obećavaju “gigantski svijet”, pet puta veći od onog prvog s lokacijama koje se međusobno isprepliću.

Sony je predstavio novi kontroler za PS5

Glasine i leakovi su bili istiniti, Sony je zaista čitavo ovo vrijeme pripremao novi DualSense kontroler, nadograđen i poboljšan za naprednije igrače.

Where Winds Meet nastavlja trend zanimljivih kineskih naslova

Where Winds Meet definitivno je jedno od najugodnijih iznenađenja Gamescom prezentacije. Jako podsjeća na Ghost of Tsushimu, što je veliki kompliment, ali nema poveznice sa Sonyjem.

Lies of P dobio je novi prikaz

Mješavina Pinokija i Bloodbornea pod zajedničkim nazivnikom Lies of P oduševio nas je koncem prošle godine, a sada je to još jednom napravio na Gamescomu.

Uskrsnuo je Dead Island 2 i izlazi brže nego što mislite

Gamescom nas je nakon 8 godina počastio novim prikazom Dead Islanda 2 i otkrio samo nekoliko mjeseci udaljen datum izlaska.

The Callisto Protocol izgleda baš onako kako bismo željeli da izgleda Dead Space 4

The Callisto Protocol kreatora Dead Spacea predvodi novi val sci-fi survival horora koji će zaposjednuti kraj 2022. i početak 2023., a sada je na Gamescomu otkriven novi gameplay prikaz.

Atlas Fallen zagužvat će 2023. godinu prepunu odličnih igara

Prvi prikaz Atlas Fallena donosi otvoreni svijeta “prepun drevnih misterija i prijetnji” koje uključuju golema čudovišta koja izranjaju iz pustinje, čime Atlas Fallen pomalo vuče na Dune, pa čak i na Monster Hunter.

Funcom je predstavio Dune, MMO nastao po uzoru na novele i filmove

Rad na naslovu s Dune licencom razvojni studio Funcom (Conan Exiles) najavio je još prošle godine, a ovo je njegov prvi prikaz. Nema gameplaya, ali CGI trailer izgleda obećavajuće.

The Expanse postaje video igra

The Expanse: A Telltale Series ispričat će originalnu priču omiljenog sci-fi univerzuma

Nakon što je Netflix od njega odustao, na Prime Videu The Expanse je postao jedna od najboljih sci-fi TV serija današnjice, a sada ulazi i u gaming vode.

New Tales from the Borderlands

Prva od pet novih epizoda nove Tales from the Borderlands priče u produkciji Gearboxa stiže u listopadu.

Lies of P dobio je gameplay prikaz

Mješavina Pinokija i Bloodbornea pod zajedničkim nazivnikom Lies of P oduševio nas je koncem prošle godine, a sada je to još jednom napravio na Gamescomu.

Marauders izlazi u early access izdanju

Marauders je novi kompetitivni looter shooter developera Small Impact Games i izdavača Team 17 koji u tzv. dizelpunk stilu vodi u alternativnu 1990. godinu.

Dying Light 2 kao jedan od najboljih naslova prethodne ove godine spreman je za prvu veliki DLC.

Techland je povodom Gamescoma predstavio Bloody Ties koji vodi u The Carnage Hall, staru opernu koncertnu dvoranu koja je sada prenamijenjena u arenu stila rimskih gladijatora. Nova lokacija donosi nove izazove, questove, oružja…

Predstavljen je Moonbreaker, taktička strategija na poteze

Unknown Worlds je nakon Subnautice Bellow Zero odlučio uroniti u novi žanr. Moonbreaker je tabletop  taktička strategija na poteze.

I što još?

Hideo Kojima nas je zatrolao po tko zna koji put, Sonic Frontiers dobio je datum izlaska, kao i Return to Monkey Island, a tokom narednih dana Gamescoma očekujemo još pregršt novog sadržaja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano