Vijesti

Rikošet je pao, varalice su se vratile u Warzone

Anticheat kernel driver Ricochet imao je jako dobar start. Za blagdane smo Warzone i Call of Duty: Vanguardi igrali gotovo bezbrižno. Samo u jednom danu je bannao preko 48 tisuća varalica, međutim, izgleda da su hakeri uhvatili korak.

Nekoliko čitatelja nam je u komentarima na Facebooku skrenulo pažnju da su se cheateri vratili. I zaista jesu. Kreatori alata za varanje već su naučili kako zaobići neke Ricochet sisteme. Varalica nema u obujmu kao nekad, ali polako se vraćaju.

Kako inače objasniti klip koji smo pronašli na Redditu? Čovjek ima 29 killova te nastavlja ubijati protivnike za koje ne može vidjeti ni u teoriji. Autoaim samostalno cilja, a poražavajuće je da ovako nešto anti-cheat nije u stanju automatski detektirati.

Ipak, povratak varalica ujedno ne treba značiti i njihovu konačnu pobjedu. Developeri unutar posebnog Activisionovog anti-cheat tima još ranije su najavili kako njegov razvoj neće nikada prestati.

Hakeri i developeri nastavit će se prilagođavati jedni drugima, a osim ako nisu uspjeli zaobići i kernel driver (pokušavaju), jednom uhvaćene varalice banom dobivaju zabranu igranja na hardverskoj razini. Dakle, jednom kada dobije ban, heroj s videa iznad više nebi trebao moći zaigrati Warzone. Barem ne na trenutnoj konfiguraciji.

Igra