Vijesti

Sada i Britanija Microsoftu otežava kupnju Activision Blizzarda

Posljednjih dana najavljivala se konačna finalizacija Microsoftove 68 milijardi dolara teške kupnje Activision Blizzarda. Savezna trgovinska komisija SAD-a navodno je omekšala, međutim, sada će Britanija raditi probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja CNBC, tamošnje antimonopolsko tijelo pokrenulo je istragu koja ima za cilj zaključiti hoće li i koliko će akvizicija naštetiti konkurenciji te hoće li u konačnici loše utjecati na potrošače povećanjem cijena, smanjenjem kvalitete ili manjim izborom.

Istražitelji će prve rezultate istrage prezentirati početkom rujna, što ujedno znači i da se najmanje do onda neće realizirati daleko najveća akvizicija svih vremena u gaming industriji.

I dok istražuju oni koji trebaju istraživati, Activision Blizzard nakon seksualnih skandala nastoji isprati ljagu sa svojeg imena. Tako je proveo vlastitu istragu u kojoj je, nećete vjerovati, donesen zaključak kako “ne postoji val nečasnih radnji unutar kompanije”. Osim što će u ruke dobiti lukrativne IP-ove i uhodane razvojne studije, Microsoft će u ruke dobiti i vrući krumpir kojeg će valjati jako dugo zalijevati hladnom vodom. Pitanje je samo postoji li toliko vode.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano