Vijesti

Sony će raditi više inovativnijih i različitih igara, kaže šef PlayStationovih studija

“Sony više ne inovira”, sve su češći komentari dežurnih dušebrižnika. “Postali su tvornica story siumulatora iz trećeg lica”, nastavljaju ta ista ekipa. Ako ste iole nepristrani složit ćete se sa mnom da to baš i nije istina. Returnal je čudna igra kakvu dosad niste igrali, a sa Sonyjevim pečatom kvalitete. Slično i sto puta više vrijedi i za Dreams, Destruction AllStars totalni je odmak od svega, Kojimu su podržali u naslovu tipa kojeg nebi podržao nitko, a sada to isto rade s novim studijem Jade Raymond, novim studijem Blue Box koji radi ambiciozni Abandoned i također novim studijem veterana Destiny serijala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom suradnje sa studijem Firewalk kojeg Sony financira od početka razvoja njihovog multiplayer projekta prije 2 godine, na budućnost PlayStationa osvrnuo se šef PlayStationovih studija Herman Hulst.

Čovjek je to koji nadgleda sve PlayStation ekskluzive, a koji je, prema svemu sudeći, uporan u tome da Sony pozicionira kao kreatora inovativnih igara isto toliko koliko je pozicioniran kao kreator blocbustera.

Partnerstva sklopljena i prije nekoliko godina, a ne znamo za njih

“Možete se kladiti da ćemo nastaviti raditi igre tipa The Las of Us i Ghost of Tsushima, ali istovremeno smo jednako predani radu na jednako kvalitetnim iskustvima eksperimentirajući s novim idejama”, izjavio je za gamesindustry.biz.

Herman je zainteresiran i ubuduće raditi drugačije raznolike igre za PlayStation. “Prije nego što uopće pogledam o kakvom žanru se radi, važnija mi je ambicija, a to je ono što Firewalk ima zajedničko s našim ostalim studijima”, zaključio je.

Prošli tjedan Jim Ryan je izjavio je kako će PS5 imati više ekskluziva nego ijedna druga Sonyjeva konzola dosad. To je big balls izjava posebno kada znamo kakav je po tom pitanju bio PS2.

Ali izgleda da Sony snažno radi na formiranju i financiranju novih studija. Dobar primjer je i ovaj tekst. Suradnja s veteranima multiplayer FPS-ova krenula je još prije 2 godine, a objavljena je tek prošli tjedan. Sigurni smo da Sony ima još toga u rukavu.

Povezano