Vijesti

PS5 ekskluziva Abandoned bit će bez ijednog pokazatelja na ekranu

Abandoned možda nije Kojimina tajna igra kao što mnogi predpostavljaju na internetu, ali će zato pokušati ostaviti utisak baš poput nekih njegovih ranijih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glava studija Hasan Kahraman za gamer.nl otkrio je kako je Abandoned u razvoju još od 2017. godine, a studio je još od ranije surađivao sa Sonyjem. Najviše su davali podršku na području animacije pa će se tako i Abandoned snažno oslanjati na taj element.

Kažu da će ugodne i realistične animacije jako utjecati na cinematičnost i realizam koje žele postići. “Nijedna animacija se neće ponavljati, svaka radnja imat će posebnu animaciju”, tvrde.

Abandoned je prije svega pucačina, ali realistična i spora. Kažu da će se trebati razmišljati taktički, a djelom toga bit će obraćanje pažnje na oružje i koliko još imamo metaka u njemu. Igra neće imati nikakvih pokazatelja, sve ćemo morati promatrati ili osjetiti iz oružja (možda i kroz haptičku vibraciju?).

Survival mehanike

Abandoned ide toliko u realizam da ćemo trebati paziti na hranu i piće. Lovit ćemo divlje životinje i tražiti hranu u otvorenom svijetu igre. Sistem prehrane ide toliko daleko da ćemo trebati paziti da hrana nije pokvarena, a voda prljava.

Razlog zašto su se odlučili izdati igru na PS5 je taj što su mali studio koji ne stigne raditi na više platformi. Jedan od aduta kod odabira PS5 je DualSense kontroler čija haptička vibracija će im dopustiti veću razinu realizma. Vjerujemo i kako je Sonyjev novac odigrao svoju ulogu.

Kažu da još nisu pokazali praktički ništa i da je teaser trailer prikazan u jakom ranom buildu igre. Tek trebaju otkriti gameplay i neke od mehanika spomenutih iznad, a više planiraju otkriti na digitalnom E3 što ujedno i otkriva kako će i Sony u nekom obliku biti prisutan iako to još uvijek nisu potvrdili.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano