Vijesti

Sony se posuo pepelom i objavio: “Nećemo naplatiti PS5 nadogradnju Horizon Forbidden Westa”

Možda ne bismo trebali likovati, ali malo ipak hoćemo. Posebno na društvenim mrežama neki su nas napadali kada smo objašnjavali da nije u redu od Sonyja što ne dopušta nadoplatu od 70 kuna na PS5 verziju Horizon Forbidden Westa.

Najgore od svega je što su neki od vas pravdali Sony i pričali kako vam je sasvim OK to što Sony radi. Dakle, bilo vam je u redu platiti PS4 verziju igre, a onda jednom kada nabavite PS5, bilo vam je sasvim OK platiti ponovno punu cijenu PS5 verzije. Bravo.

“Sigurni smo, Sony će se danas ispričati, a fanboyji će ostati isti”

Što mislim o vama koji ste podržavali ovako nešto, najbolje opisuje citat iz urednikove kolumne koju biste trebali pročitati. Da, Sony se ISPRIČAO i objavio da povlači svoju odluku vezanu za Horizon Forbidden West, a dobili smo i jasno pravilo za budućnost kada pričamo o nadogradnjama igara s PS4 konzole na PS5.

Dakle, za Horizon Forbidden West PS5 nadogradnju igrači neće platiti niti lipe, što znači da ćete svoj PS4 primjerak igre moći u svakom trenutku nadograditi na PS5 verziju – besplatno.

U budućnosti ćemo za druge cross-gen igre kao što su Gran Turismo 7 ili God of War: Ragnarok PS5 nadogradnju plaćati 70 kuna, odnosno 10 eura. Više neće biti ekshibicija koje je Sony pokušao prije par dana. A možda je i vrijeme da od 2023. godine PlayStation krene izdavati samo PS5 ekskluzive?

Igra

Povezano