Sonyjev novi tajni studio radi na nastavku neke od igara: Uncharted prequel sa Sullyjem?

Na čemu radi i radi li još uvijek Sonyjev novi studio u San Diegu za kojeg znamo da postoji, ali Sony ga nikada nije službeno potvrdio? Tajnoviti studio nedavno je napustilo nekoliko bitnih ljudi, međutim, vjeruje se kako su oni kvalitetno kompenzirani, a projekt na kojem rade (još) nije zapao u probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatno je kako više od dvije godine, koliko studio aktivno funkcionira, nije ništa procurilo vani, međutim, iako smo to nagađali i ranije, sada smo dobili svojevrsnu potvrdu kako Sonyjev tajni studio ne radi na novom IP-u. Otkrio je to jedan od bivših glavnih ljudi studija Michael Mumbauer na Linkedinu.

Kako je napisao, njegov zadatak bio je izgraditi novi studio za Sony s jasnim smjernicama. Studio će raditi na AAA akcijskim avanturama, nastavcima već postojećih igara za nove generacije igrača i to na grafičkom pokretaču nekog od Sonyjevih studija.

Sve to “vuče” na Uncharted koji je možda i najveća franšiza koju Sony posjeduje. Unatoč svršetku priče koju je Nathan Drake dobio u četvorci, Uncharted kao serijal ima još dosta toga za ispričati, a najozbiljnije nam zvuče glasine kako bi nova igra mogla pratiti Sullyja u 80-im godinama. Dakle, u eri prije Nathana Draka (u Unchartedu 3 susreli su se prvi put tek početkom 90-ih).

Poveznica s Unchartedom mogao bi biti grafički pokretač za kojeg je Mumbauer spomenuo kako se radi o Sonyjevom kućnom rješenju. Dvije najveće Sonyjeve akcijske avanture rađene su vlastitim pokretačima. Od te dvije, God of War nastavak već je potvrđen od strane Santa Monica studija. Zaključite sami…